Skip to main content

Aktivér deltagernes viden

“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.”

Benjamin Franklin

 

Læring.

Det er en sjov størrelse.

For hvad skal der til, for at læring rent faktisk bliver en realitet? For at den viden, du gerne vil have frem under din konference, rent faktisk sidder fast i deltagernes hoved?

Kort sagt, så sker læring, når du erkender verden.

Ikke når andre fortæller dig, hvordan verden er.

Denne sammenhæng er én af årsagerne til, at vi i stort set hele samfundet i dag arbejder med problemorienteret projektarbejde og benytter os af metoder, der involverer og engagerer.

Hvordan skaber du rum for læring i store møder?

Det deltagerinvolverende møde – særligt det store møde, som fx en konference, et årsmøde eller en kongres – kan virke utrygt på deltagerne. Vi siger alle, at vi gerne vil prøve nye læringsformer. At vi er trætte af de mange, lange kedelige og traditionelle møder. Men når det kommer til realiteterne, når vi skal prøve nye metoder på egen krop, så bakker mange alligevel ud. Særligt hvis de står mellem 500 mennesker, de ikke kender.

Men at tabe noget af kontrollen, bare lidt, er et grundvilkår, når vi taler om at aktivere deltagernes viden ved at involvere dem aktivt i mødet.

Se også vores blogindlæg: Nej, det er ikke god involvering, at spørge, om der er spørgsmål fra salen

Det kræver på den ene side, at vi har tillid til, at vi har briefet oplægsholderne godt nok. At vi ved, at vores metoder er gode og de rigtige til situationen. På den anden side, kræver det også at vi er lykkedes med at skabe et rum, hvor deltagerne har tillid til, at vi ikke overskrider deres grænser. At vi har skabt et trygt rum til at prøve noget nyt. Til at sætte sig selv i spil. Det er nemlig en forudsætning for, at de tør kaste sig ud i nye læringsformer og metoder.

Næste gang du skal lave et møde, stort eller lille, hvordan kan du arbejde med mødeplanlægning, så du kan skabe et trygt læringsrum, der giver deltagerne mod og lyst til at aktivere deres viden?

Sådan hjælper OrgaNicer med at designe dine møder

 

De bedste hilsner,

Stine Nybo

Projektchef i OrgaNicer

 


Ps. Kunne du lide dette blogindlæg?

Få mere som dette = viden, værktøjer, trends og tips til dit arbejde med at planlægge og designe møder og events. Alt sammen (plus super gode tilbud) sendt direkte til din indbakke hver mandag.

Ja tak – send guldkornene direkte til mig

 

© 2022 OrgaNicer, All Rights Reserved