shutterstock_108335240.png

Farverige mødedeltagere

We do not see things as they are. We see things as we are
― Anaïs Nin

Du kender dem sikkert. De er super irriterende. De mener noget andet end dig, de har en anderledes humor og de kan bedre lide en helt anden type møder, end dem du foretrækker. Altså: super irriterende.

En af de sværeste øvelser i det at designe gode møder er, at ramme de forskellige mennesketyper på bedst mulig vis. For de er godt nok forskellige. Nogle foretrækker gode lange foredrag med masser af baggrundsmateriale og evt. en mulighed for at forberede sig og andre vil bare gerne have at det er kort, sjovt og med masser af interaktion. Der er dem, der elsker pauserne og dem der hader dem. Der er dem, der synes vi skal have tid til hygge og dem, der bare vil nå hurtigst muligt i mål.

Hos os arbejder vi med fire persontyper, som vi forsøger at tage hensyn til, når vi designer møder. Vi kalder dem de Blå, de Grønne, de Røde og de Gule.

De blå er dem, der elsker detaljerne, elsker viden og hader networking og workshops.

De gule er dem, der elsker networking, sjov i gaden, korte og sjove indlæg og hader lange foredrag og alt for tykke kompendier.

De røde er dem, der kommer for at vinde. De vil have det kort, klogt og præcist. De hader smalltalk og “langhårede” processer.

De grønne er dem, der gerne vil have genkendelighed, god tid til at tale om tingene og de hader at tale i en forsamling uden lang forberedelse og er ikke tilpasse når der skal træffes for hurtige beslutninger.

Hvordan tager du hensyn til de forskellige typer i dit mødedesign?

Der er masser af magi i, at få disse fire typer til at spille ind med det, de er bedst til og lade dem føle, at mødet er designet præcist til dem.

Indtil vi ses igen: Lav farverige møder!