shutterstock_144530468.jpg

Find det gode i alt arbejde

If you want someone to do a good job, give them a good job to do.
― Frederick Herzberg

Allen er verdens bedste opvasker. Det er der ingen tvivl om. Han brænder for sit arbejde og han er en stjerne i den virksomhed, han arbejder i. Det er sjældent blandt opvaskerne, at man finder stjerner. Men med Allen kunne det ikke være anderledes.

Allen kom til landet som 43-årig og kunne ikke sproget. Han havde været chauffør hele sit liv, talte det sprog, som hans mor havde lært ham. Han forstod ikke Danmark. Men han ville have et arbejde. Efter mange mislykkedes forsøg på mange forskellige virksomheder, fik jeg ham ansat. Vi fik kommunikeret og fik hurtigt en fælles forståelse. Han havde det ikke let blandt sine kolleger, da de ikke kunne tale sammen. Men Allen forstod vigtigheden af sit arbejde. Uden en ordentlig opvask er der ikke noget hotel eller restaurant, der fungerer. Som Allen selv siger: “Jeg er årsagen til, at vi i det hele taget kan eksistere som virksomhed”.

Allen har forstået vigtigheden af sit arbejde. Han brænder for sagen og kan klart se, at det er et godt og meningsfyldt job.

  • Hvad gør I for, at få jeres medarbejdere til at se det gode i arbejdet?
  • Hvad gør din virksomhed for, at alle føler, at netop deres job har afgørende betydning?

Indtil vi ses igen: “Find det gode i alt arbejde”