shutterstock_131446532.jpg

Forskellighed skaber værdi

I don’t have a ton of enemies. I get along with people pretty well when I’m not annoying them to death
― Joss Whedon

Jeg elsker at være sammen med andre mennesker. Og ofte også være sammen med irriterende mennesker. Dem der udfordrer, tænker anderledes, er mærkelige, skøre, skæve, nørdede og altså super irriterende. Jeg tror, at en af de væsentligste egenskaber vi som mennesker kan lære os er, at nyde dem der irriterer.

Jeg oplever alt for ofte, at vi forsøger at holde dem ude og dermed omgiver os med mennesker, der er magen til os selv. Det er hyggeligt, trygt og hamrende kedeligt. Jeg ser virksomheder, der er bygget op om at skabe en tryg og hyggelig kultur, hvor der er fredeligt og vi gør, som der forventes. Det er bare ikke dem, der vinder i fremtiden.

Fremtidens vindere er dem, der tør udfordre, blæser på reglerne og som tør gå imod strømmen. Det er her det nye opstår og hvor der skabes værdi gennem forskellighed. Der findes jo lande, hvor det handler om at holde alt det fremmede ude, hvor det at gå mod strømmen er ilde set og hvor man helst skal ligne hinanden, spise det samme og ikke stille alt for mange spørgsmål ved status quo.

  • Tør I være forskellige hos jer?
  • Tænker du forskellighed, når du arrangerer møder?
  • Skændes I om det væsentlige?

Nu er det jo ikke sådan, at vi konstant skal ryge i totterne på hinanden, men vi skal være klar til at blive udfordret, udforske de mærkelige ideer, der ved første øjekast er lidt for anderledes og komme frem til nogle løsninger, der kan være med til at rykke os, vores deltagere og de virksomheder de skaber værdi for.

Indtil vi ses igen:”Irritér!