JOMO – Joy Of Missing Out

Kender du udtrykket JOMO? Udtrykket har eksisteret i nogen tid, men er ifølge en trendforsker, topaktuelt.

Det kan være, du slet ikke nåede at opdage, den trend som JOMO er mod-trend til – nemlig FOMO (Fear Of Missing Out).

Det lyder umiddelbart ikke rart at gå glip af noget. Når vi beder mødedeltagere dele billeder og filmklip fra konferencedagen, er det netop den menneskelige ”frygt” for at være udenfor som vi spiller på. ”Se hvor sjovt og fedt vi havde det – er du sikker på, at du ikke skal med næste gang?”

Smartphones og internettet gør, at vi i princippet altid kan følge med – tjekke en mail, ta’ et opkald og vi er nok alle bevidste om, at det koster os noget. Vi mister nærvær og vi glemmer – måske-  at være tilstede der, hvor vi har brug for at lade op. Hjemme hos familien, på ferien, blandt vennerne osv.

Så blev det uge 7, og vi har alle masser af ting, vi har haft travlt med at få på plads og afsluttet, for at kunne holde en uges velfortjent vinterferie. Det kan være fristende liiige at tage telefonen med lidt ind i vinterferien – bare for at være sikker på, at chefen har, hvad han/hun skal bruge til det næste møde. Eller at kunderne er tilfredse med løsningen.

Men her er en opfordring til at lade være. Nyd i stedet at du går glip af alt muligt. Til gengæld lover jeg, at du får en masse andet – som nærvær, hygge og en dejlig vinterferie 🙂

 

De bedste hilsner,

Stine Nybo

Projektchef i OrgaNicer

 

 


Ps. Kunne du lide dette blogindlæg?

Få mere som dette = viden, værktøjer, trends og tips til dit arbejde med at planlægge og designe møder og events. Alt sammen (plus super gode tilbud) sendt direkte til din indbakke hver mandag.