laeremestre_shutterstock_121961914_1024x576.jpg

Lær af mestrene

The best way to learn is to learn from the best
― Ukendt

Forleden var jeg tagget i et billede på instagram med følgende tekst:

“Til foredrag om visuelle sociale medier med en ekspert, og en ældre herre :)”

Eksperten var min datter Kari på 10 år og jeg var den ældre herre!!

Jeg oplever ofte, at vi kigger opad i alder og erfaring, når vi skal finde vores læremestre. Men på mange områder er vi nødt til at kigge til dem, der er væsentligt yngre end os selv. Jeg har fornøjelsen af at have mange dygtige mentorer og læremestre. De allerfleste er væsentligt yngre end mig. Det siger naturligvis noget om min fremskredne alder, men det siger endnu mere om, at erfaring ikke er alt, og at det virkelig betyder noget at være født med elektronik i hånden.

Min datter er en af de skarpeste, jeg kender, i brugen af visuelle sociale medier. Hun har aldrig prøvet andet. Hun har 1600 følgere på Instagram, egen YouTube-kanal og ‘snapper’ som vi andre taler. For hende er det helt naturligt at tænke i målgrupper, storyboards, storylines, klipning og frekvens. Det var absolut ikke de ord, jeg brugte, da jeg var ti år. Der var det to dåser med en snor imellem, der var det mest fancy kommunikationsredskab.

  • Hvem lærer I af?
  • Hvem er dine personlige læremestre?
  • Tør du lære det nye?

Jeg elsker at lære nyt, gerne hurtigt og helst af de bedste. Mine mentorer tæller en ung klassisk pianist, som hjælper mig med at udvide mit klassiske repertoire, Kari omkring sociale medier (hun har et par søskende, som også giver deres bud), en ung, fremadstormende entreprenør omkring nye virksomhedsmodeller, en rig ven omkring privatøkonomi og det stopper ikke her. Jeg elsker at finde mine læremestre, og faktisk elsker de også at blive spurgt, om de vil hjælpe. Og det gode er, at man ikke behøver at kunne alt, hvis bare man kender de rette, tør at spørge og så lytte og adaptere, når de fortæller og viser.

Indtil vi ses igen: “Find mestrene og lær!