Mødedesign i praksis: Sådan sikrer du en rød tråd

Når et møde skal planlægges, så kan du vælge en af to veje. Du kan enten gøre, som du plejer – booke oplægsholder, facilitator, en sandwich til frokost, en øl efter middagen osv. Eller du kan starte med at stille dig selv spørgsmålet: Hvordan kan alle mødets elementer understøtte mødets formål?

Har du styr på formålet? For det er der, du skal starte. For at skabe de bedste læringsrum for vores deltagere, skal vi designe mødet ud fra formålet.

Hvis du lige har været med på Planner Days, som fandt sted på Sydfyn, så ved du, hvad jeg taler om. Formålet med Planner Days i år var at inspirere deltagerne til at aktivere flere sanser i møder. Derfor spiste vi middag i et pakhus som lugtede af tjære, træ og hav, vi havde sansefestival, spiste chilier med Chili Klaus osv.

 

Og vi brugte lokationen aktivt. Svendborg og Sydfyn er rundet af de mange skibe, rederier og sømænd, så selvfølgelig skulle vi på værtshus og drikke en øl. På den ene side, er det jo stadig bare en øl, men eftersom den serveres et særligt sted med en særlig stemning og historie, så er det jo ikke bare en øl. Det er nemmere sagt end gjort at opleve et sted under en konference. Det kræver – groft sagt – 3 ting af dig:

 

  • En virkelig grundig og omfangsrig site inspection med inddragelse af lokale
  • Brainstorming-proces hvor du går fra abstrakte fornemmelser til konkrete programpunkter
  • Modet til at eksperimentere med deltagernes comfort zone

Når dine deltagere har fornemmelsen af en tydelig rød tråd igennem programmet, så er du ved at være i mål. Derfra kan du jo så eksperimentere videre med fx at inkorporere mere bæredygtige løsninger i dit møde, anvende nye teknologier som fx event-apps osv. Alt sammen elementer som er med til at understøtte deltagernes oplevelse og læring – det er jo trods alt derfor, de har prioriteret at mødes i stedet for bare at sende en mail😉.

 

De bedste hilsner,

Stine Nybo

Projektchef i OrgaNicer

© 2022 OrgaNicer, All Rights Reserved