shutterstock_285090572.jpg

Ønsk og du skal få!

There is one quality which one must possess to win, and that is definiteness of purpose, the knowledge of what one wants, and a burning desire to possess it.
― Napoleon Hills

Er det ikke sjovt, at vi i de allerfleste tilfælde går efter at dække vores gæsters behov, når det egentligt er deres ønsker og de ønsker de endnu ikke ved, de har, der er langt mere interessante?

Du kender det sikkert. Du har været til en konference, der bare havde det hele. Der var tænkt på alt, det hele virkede og du følte helt sikkert, du fik det, du betalte for. Måske endnu mere. Men alligevel manglede der noget. Den var ikke så magisk, som den måske kunne have været. Der var de rigtige talere, de rigtige emner, de rigtige pauser, de rigtige deltagere, den helt rigtige mad og alligevel manglede der noget. Magien!

Magien kommer i min verden, når vi, efter at have givet deltagerne alt det de har behov for, krydrer med noget af det, de ønsker, men som de måske ikke engang selv er klar over, at de ønsker.

Vi er stadig præget af de tanker Maslow gjorde i 40’erne omkring de menneskelige behov. Når bare de er opfyldt, så var det moderne menneske dengang tilfreds. Men det er jo ikke nok til at gøre det moderne menneske af i dag tilfreds og lykkelig. Vi får så rigeligt dækket disse behov for sikkerhed, kærlighed og samhørighed, påskønnelse og selvrealisering. I gamle dage var det vejen til lykken. Det er det også stadig et langt stykke af vejen. Men i dag er det ofte ikke nok til at få os til at føle den lykke, vi gerne vil. Hvor vi før var taknemmelige for at kunne gå i skole, bliver børn i dag eksponeret for langt bedre skoler, blot de åbner for deres tv. Hvor en god kost kunne dække behovet dengang, er det i dag langt mere nuanceret. Det bliver hurtigt til, at det er opfyldelsen af vores ønsker, der er med til at styre vores oplevede tilfredshed og lykke. Altså kan opfyldelsen af behov ikke stå alene. Vores behov får pludselig mange flere niveauer og det skal vi huske, når vi designer vores møder.

  • Hvad gør du i dag for at finde frem til niveauerne i dine deltageres behov?
  • Hvad gør du for at udforske deres ønsker?
  • Hvad gør du for at gøre dem opmærksom på de “ikke opdagede ønsker”, de måtte have?

I de kommende måneder vil vi fortsætte med at hjælpe dig med at skabe magi i dine møder, events og mesterskaber.

Indtil vi ses igen: Ønsk og du skal få!