shutterstock_143144329.jpg

Sæt strøm til dine tanker

The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled
― Plutarch

I går var papir, et kasseapparat og lidt byttepenge nok til at køre en event igennem. I dag er der IT i alting. Selv børnenes salg af kirsebær ved landevejen kan betales med MobilePay, og mon ikke de allerede har lavet en lille side på Facebook, hvor de kan markedsføre deres bod. Børnene tænker allerede digitalt, men det kniber gevaldigt på mange projektkontorer og mødeplanlæggerkontorer. Godt nok har man det meste på en pc, men tankegangen er stadig analog – vi gør det samme som vi gjorde, da vi brugte papir.

Prøv blot at se på din egen tilgang til IT:

Sorterer du stadig dine mails i små mapper, som dengang vi havde et arkivskab stående?

Printer du stadig dine excel ark ud, da det jo er skønnere at kunne checke dem af der?

Printer du dine e-mails?

Er dine analoge redskaber flyttet ind på PC’en, men tankegangen stadig den samme:

  • Skrivemaskinen=Word
  • Regnestokken=Excel
  • Overheads=Powerpoint
  • Brevet=e-mailen

 

Det er let at indføre IT i alting, men det er straks værre at få IT ind i tankegangen. Det kræver sværdslag og nogle gange voldsomme midler. Hos os er det kun medarbejdere over 50, der må have mapper med papir og sortering af e-mails må gøres i fritiden (ligesom sortering af internettet i alfabetisk orden).

Vi lever det absolut ikke, men jeg tror, at selv de unge øver sig og på et eller andet tidspunkt går lyset op for dem, når tankegangen bliver tilpasset til den digitale verden. I morgen kommer vi alle til at tænke i kommunikationskanaler, medier, søgninger, netværk, kloge data, store data, personlig kommunikation med alle vores kunder, helt nye forretningsmodeller, ”disruption” der vil fjerne gamle brancher over natten.

Det gode ved tankegang er, at den kan ændres på et splitsekund, hvis viljen er der.

Er du klar eller ønsker du at blive det?

Indtil vi ses igen: ”sæt strøm til dine tanker!”