Trendbarometret

Vi har igen kigget i krystalkuglen, og giver dig vores bud på hvilke trends og tendenser, der vil præge 2020.


Nye former og formater

Vi vil afholde møder og events andre steder, end vi plejer. Pengepungen er måske heller ikke så tom, som den tidligere har været, så der er ressourcer til at prøve nye typer af venues af som fx kunstmuseer, zoologiske haver og tidligere fabriksbygninger.

Som mødeplanlægger kan du lede efter værktøjer og mennesker, der gør det nemmere for dig at finde og håndtere utraditionelle mødesteder. Når du skal finde stederne, så kan du prøve at kontakte de lokale visitbureauer – de har tit et godt overblik over lokalområdet. Eller prøv bookingservices som fx DKBS – Danske Konferencecentre. Find og forhandl med en fast leverandør af fx personale, mad, møbler, når I skal være andre steder, så holder det udgiftsniveauet nede.


Mindre byer er in

Store byer har fordele og ulemper. Og i de kommende år, så bliver det charmen og fordelen ved de lidt mindre byer der vinder frem.

Vigtige faktorer som nem adgang og rigelig, gratis parkering er nemmere at opnå udenfor storbyerne. Et mindre kulturudbud er mere overskueligt og nemmere at indtænke i et møde eller konference. Vi kan nemt tage en fyraftensøl på et hyggeligt værtshus eller indlægge en guidet rundvisning på et lokalt kunstmuseum. Storbyerne har alt, men det kan vi alligevel ikke nå at få glæde af, hvor trenden også viser at  internationale deltagere også opholder sig på mødelokaliteten kortere og kortere tid.

Som mødeplanlægger skal du ud og lære nye mennesker at kende. Besøg de danske provinsbyer og snak med lokale branchefolk. Find den lokale ildsjæl, som kan give deltagerne en fornemmelse for det sted de har besøgt.


Fra teambuilding til mindful meetings

Vi vil have mødesteder og eventvenues, som understøtter virksomheders behov for at investere i sunde og afbalancerede medarbejdere. Det betyder, at der skal fokus på sundere, måske kødfrie, alternativer i forplejningen, tilbud om aktivitet i pauser eller mellem fyraften og middag. Det kan være alt fra en guidet gå- og løbetur til kajaksejlads. At bevæge sig fysisk og psykisk kan mere end ryste teams sammen. Det understøtter bl.a. også kreative processer. Når vi skal turde være kreative og sprænge vaner og rammer, så skal vi være trygge og i balance. Det vil også give udslag i en lidt anden type oplægsholdere og kursusledere, som har fokus på at kombinere levering af det faglige indhold med motivation til forandring, nærvær og fokus på faglig styrkelse af den individuelle deltager.


Få styr på dit madspild

Selvfølgelig er det stadig vigtigt med klimakompensation og miljørigtige løsninger, men det bliver mindst ligeså vigtigt at reducere vores spild.

Det udfordrer vores branches opfattelse af, hvad der er luksuriøst og vigtigt. Fremadrettet må vi finde andre måder at vise overskud og luksus på end fx overdådige buffeter.

Det er nemlig ikke kun vigtigt at VÆRE miljøbevidst – det er mindst ligeså vigtigt at SIGNALERE miljøbevidsthed, så både deltager og arrangør kan se deres egne værdier og interesser spejlet i arrangementet.

 

 

De bedste hilsner,

Stine Nybo

Projektchef i OrgaNicer

 

 


Ps. Kunne du lide dette blogindlæg?

Få mere som dette = viden, værktøjer, trends og tips til dit arbejde med at planlægge og designe møder og events. Alt sammen (plus super gode tilbud) sendt direkte til din indbakke hver mandag.