shutterstock_108464105_1023x576.jpg

Vær modig!

It takes courage to grow up and become who you really are
― E.E. Cummings

Enhver forandring kræver mod. Jeg oplever ofte, at de mennesker jeg har omkring mig holder sig tilbage for at træffe væsentlige beslutninger, fordi de er bange. Det er jeg da også selv mange gange, men jeg er måske også lidt mere modig end de fleste. Mod handler jo ikke om ikke at være bange, men mere om at agere selvom man er bange. Jeg har i mange år haft en lidt mærkelig hobby: jeg elsker at gå på glødende kul og tage mennesker med på den rejse. Vanvittigt siger nogle, lidt for langhåret siger andre og livsforandrende siger dem, der har prøvet.

Livsforandrende fordi, at man ikke kan se på verden på samme måde, når man har sat sine bare fødder ud i 800 grader varme gløder og gået 6-8 meter på dem. Frygten inden er enorm. På listen over det mennesker er mest bange for, er selve det at dø et stykke nede på listen. De fleste mennesker er mere bange for at blive til grin i en stor forsamling, bange for edderkopper eller slanger, bange for at drukne, men allermest bange for at brænde. Så det at tage beslutningen om at acceptere frygten og overvinde den, sætte den første fod ud i gløderne og gå hele vejen er en kæmpe beslutning. En befriende beslutning. En befrielse fra dårlige undskyldninger, fra ikke at gøre noget man er bange for, og dermed en befrielse fra angstens åg.

  • Hvad er du bange for?
  • Hvad holder dig tilbage for at gøre det, du allermest har lyst til?
  • Hvilke store ting kunne du opnå, hvis ikke du er bange?

Nu behøver du sandelig ikke gå på glødende kul for at tage fat på nogle af disse. Du kan blot øve dig i at træde udenfor din tryghedszone i hverdagen. En lille ting hver dag i en uge og du vil allerede opleve, at du ser verden på en anden måde.

Hvad vil du allerhelst opnå i 2016?
Hvad er dit vigtigste mål i 2016?
Hvad holder dig tilbage fra at gå efter det?

Jeg glæder mig til at se dine kommentarer på bloggen eller blot en mail fra dig om, hvad du har tænkt at rykke på – selvom du er bange for det.

Indtil vi ses igen: “Vær Modig!”